03 August 2012

Sayangilah Mata Anda


Assalamualaikum..
Hey semua nya pembaca yang setia menunggu entry Miss Nadia yang agak dah berbulan bulan kesepian kan. 'Wahh!! Kau!! Status macam orang penting padahal followers baru 107.. hahah.. Sorry lah sbb dah lame sangat tak manjakan diri di blog nie.. sebenarnye laptop nadia rosak.. lepas tu nak pinjam laptop adik sepupu nadia dan the worst thing laptop die boleh on9 facebook je.. so nadia pon berjinak jinak lah menggunakan applikasi blogspot dekat Galaxy S2 nie..
Ok berbalik dekat kesah mata nie.. Sebenarnye lately nadia ada masalah mata yang sembab.. so macam macam lah yang nadia lakukan agar sembab tu xwujud dalam hidup nadia..
so cara cara nadia nak hilangkan atau ayat kasar sikit nak berambuskan sembab bawah mata tu dengan:
1) tak makeup pergi kerja-ni bukan kes x makeup over or what.. tapi nadia teros x makeup.. just tepek a bit of ADURA's TONER dengan die punye cream.. and chow ke nandos..
2) rest kan mata dengan lack of contact lense, tidur yang cukup, kurangkan menangis (bgi yg baru putus cinta)
3)yang paling penting. reduce your own stress.. dan formula nadia kalau nadia stress dalam bulan puasa nie.. nadia akan tarik sorang staff nadia(dan selalu mangsanya wan) untuk teman nadia window shopping atau pun kalau terlebih duit skit nadia akan shopping lah.. ayoyoyo!!
4)langkah terakhir nadia akan buat adalah tepek eye masker.. tu je lah jalan terakhir nadia akan buat.. sebab benda tu agak mahal dan boleh guna sekali je kan.. so nadia akan pilih jalan tu kalau betul betul memerlukan..
Dan alhamdulillah.. mata nadia susah nak kelihatan eyebag yang terlampau serta bengkak hitam macam orang baru lepas bertumbuk.
**So.. Selamat mencuba dan selamat menunaikan ibadah puasa kepada semua..
Assalamualaikum..


6 comments:

Fatin Zaini said...

sis, taknak promote product yg guna tuh ker?? mane nak dapatkan? nak try juga... ^__^

Fatin Zaini said...

sis, taknak promote product yg guna tuh ker?? mane nak dapatkan? nak try juga... ^__^

Fatin Zaini said...

sis, taknak promote product yg guna tuh ker?? mane nak dapatkan? nak try juga... ^__^

Fatin Zaini said...

sis, taknak promote product yg guna tuh ker?? mane nak dapatkan? nak try juga... ^__^

Fatin Zaini said...

sis, taknak promote product yg guna tuh ker?? mane nak dapatkan? nak try juga... ^__^

Fatin Zaini said...

sis, taknak promote product yg guna tuh ker?? mane nak dapatkan? nak try juga... ^__^